Maailman kymmenen suurinta ohjelmistoyritystä

Käyttäjät kaikkialla maailmassa etsivät uusinta ohjelmistoa, laitteistoa ja tekniikoita. Nämä tekijät tukevat edelleen ja menestyvien ohjelmistoyritysten kasvua. Alla on listattuna maailman kymmenen suurinta ohjelmistoyritystä vuonna 2018 alkaen pienimmistä suurimpaan.

TOP 10

10. Cisco Systems Inc.

Markkina-arvo: 139 miljardia dollaria

Toimiala: tietotekniikkapalvelut, palvelimet

Pääkonttori: Kalifornia, USA

9. Cisco Systems, Inc. kehittää, valmistaa ja myy verkkolaitteita, tietoliikennelaitteita ja muita korkean teknologian palveluita ja tuotteita. Cisco on monien hankkimiensa tytäryhtiöiden, kuten OpenDNS-, WebEx-, Jabber- ja Jasper-yhtiöiden, kautta erikoistunut tiettyihin teknologiamarkkinoihin, kuten esimerkiksi verkkoturvallisuuteen ja energianhallintaan.

8. Intel Corporation

Markkina-arvo: 147,2 miljardia dollaria

Toimiala: Valmistus, jalostus

Pääkonttori: Kalifornia, USA

 

Intel Corporation on maailman toiseksi suurin ja toiseksi korkeimmalle arvostettu puolijohdesirunvalmistaja. Intel toimittaa prosessoreita tietokonejärjestelmien valmistajille, valmistaa myös emolevyn piirisarjoja, verkkoliitäntäohjaimia ja integroituja piirejä, flash-muistia, grafiikkapiirejä, sulautettuja prosessoreita ja muita viestintään ja tietojenkäsittelyyn liittyviä laitteita.

7. Samsung Electronics Co. Ltd.

Markkina-arvo: 199 miljardia dollaria

Toimiala: Mobiililaitteet, Puolijohde, Elektroniikka

Pääkonttori: Suwon, Etelä-korea

 

Samsung Electronics Co., Ltd. on maailman suurin matkapuhelimien ja älypuhelinten valmistaja. Yhtiö on myös pitkään ollut merkittävä elektroniikkakomponenttien, kuten litiumakkujen, puolijohteiden, sirujen, flash-muistien ja kiintolevytyökalujen valmistaja.

 

6. Tencent Holdings Limited

Markkina-arvo: 181,1 miljardia dollaria

Toimia-ala: Internet-mainonta, hakukone, ohjelmisto

Pääkonttori: Shenzhen, Kiina

 

Tencent Holdings Limited on erikoistunut internetissä tarjottaviin palveluihin ja tuotteisiin, viihde-, tekoäly- ja teknologiaan, sekä Kiinassa että maailmanlaajuisesti. Sen moniin palveluihin kuuluvat sosiaalinen verkosto, musiikki, web-portaalit, sähköinen kaupankäynti, mobiilipelit, internetpalvelut, maksujärjestelmät, älypuhelimet ja online-pelit.

 

5.Oracle Inc,

Markkina-arvo: 187,6 miljardia dollaria

Toimiala: Tietotekniikkapalvelut, Ohjelmistot

Pääkonttori: Kalifornia, USA

 

Oracle Inc. on erikoistunut ensisijaisesti tietokantojen ohjelmistojen ja teknologian kehittämiseen ja markkinointiin, pilvipalveluihin ja yritysohjelmistotuotteisiin, erityisesti omien tietokantojen hallintajärjestelmien tuotemerkkeihin. Yhtiö kehittää ja rakentaa myös työkaluja tietokantojen kehittämiseen ja keskitason ohjelmistojen, yritystukisuunnittelun (ERP) ohjelmistojen, asiakkuuksien hallintaohjelmistojen (CRM) ja toimitusketjun hallintaohjelmistojen (SCM) ohjelmistoihin.

4. Facebook Inc.

Markkina-arvo: 231,6 miljardia dollaria

Toimiala: Sosiaalinen verkostoituminen, Verkottuminen

Pääkonttori: Kalifornia, USA

 

Facebook, Inc. on sosiaalisen median ja sosiaalisen verkostoitumisen palveluyritys.

Facebook Inc. perustettiin vuonna 2004, Massachusettsissa, Yhdysvalloissa. Facebook-palvelulla on keskimäärin 1 miljardi käyttäjää päivittäin. Yhtiö on kasvanut eksponentiaalisesti sen perustamisesta lähtien. Facebook Inc. kuuluu nykyään myös kuuluisat valokuvien ja videoiden jakamiseen ja sosiaaliseen verkostoitumiseen keskittyvä Instagram ja WhatsApp-pikaviestisovellus.

3. Microsoft Corporation

Markkina-arvo: 340,8 miljardia dollaria

Toimiala: Ohjelmistot, Laitteet

Pääkonttori: Washington, USA

 

Microsoft Corporation (MS) kehittää, valmistaa, lisensoi, tukee ja myy tietokoneohjelmia, kulutuselektroniikkaa, henkilökohtaisia ​​tietokoneita ja niihin liittyviä palveluita. Sen tunnetuimpia ohjelmistotuotteita ovat Microsoft Windowsin käyttöjärjestelmä, Microsoft Office -tuoteperhe ja Internet Explorer- ja Edge-selaimet.

2. Alphabet Inc.

Toimiala: Internet-mainonta, hakukone, ohjelmistot

Markkina-arvo: 367,6 miljardia dollaria

Pääkonttori: Kalifornia, USA

 

Alphabet Inc. on amerikkalainen monikansallinen monialayritys, joka kattaa sisälleen useita aloja, kuten tekniikkaa, biotieteitä, sijoituspääomaa ja tutkimusta. Sen tunnetuin tytäryhtiö on hakukoneoptimointiin ja pilvipalveluihin keskittynyt Google.

1.Apple Inc.

Markkina-arvo: 741,8 miljardia dollaria

Toimiala: mobiililaitteet, henkilökohtainen tietojenkäsittely, ohjelmistot

Pääkonttori: Kalifornia, USA

 

Apple Inc. suunnittelee, kehittää ja myy kulutuselektroniikkaa, tietokoneohjelmistoja ja verkkopalveluja. Yhtiön laitteistotuotteisiin kuuluvat iPhone-älypuhelin, iPad-tabletti Mac-tietokone, iPod-kannettava mediasoitin, Apple Watch –älykello ja Apple TV -digitaalinen mediasoitin ja HomePod-älykäs puhuja. Applen ohjelmisto sisältää MacOS- ja iOS-käyttöjärjestelmät, iTunes-mediasoittimen, Safari-selaimen ja iLife- ja iWork-luovuus- ja tuottavuusohjelmistot, sekä ammattimaiset sovellukset, kuten muun muassa Final Cut Pro.

 

 

 

Viimeisimmät artikkelit

Christina Written by: