Henkilökohtainen Tietokoneen (PC:n) Historia

Henkilökohtainen tietokone on nyt hyvin yleinen laite monissa talouksissa. Se kehitettiin alkuperäisistä suurikokoisista tietokoneista, jotka voisivat täyttää koko talon. Henkilökohtainen tietokone on pienempi, halvempi, nopeampi ja helpompi sijoittaa kotonatai toimistossa. Se on jopa kannettava. Vuosien varrella, henkilökohtaisten tietokoneiden suoritus- ja toimintakyky ovat kehittyneet paljon. 1970-luvun alkupuolelta lähtien professoreilla ja tutkijoilla on mahdollisuus käyttää tietokoneita. Kuitenkin ne olivat läpi 1970-luvun liian kalliita yksittäisille käyttäjille. Henkilökohtaisen tietokoneen kehittämisessä tärkein laiteon mikroprosessorin keksintö ja käyttö. Ensimmäinen kaupallinen henkilökohtainen tietokone, Micral, tuli ulos vuonna 1973. Tämä tietokone ei ole vain yksinkertainen kokoonpano vaan täydellinen järjestelmä, joka perustuu Intel 8008-mikroprosessorisuunnitteluun. Tietokonehistorian museo kirjoitti: “Ranskalaisen R2E: n perustajan André Truong ja yrityksen presidentti kehittivät Micralin korvaamaan mikrotietokoneen, eikä loppujen lopuksi tarvinnut liikaa suorituskykyä”. Alto-tietokoneessa on työasema, jossa on sisäänrakennettu hiiri. Alto-tietokone on rakennettu Xerox Palo Alto -tutkimuskeskukseen. Sitten 1975 kuuluisan insinööri Lee Felsensteinin suunnittelema graafinen näyttökomponentti auttoi kääntämään PC: n pelikonsoliksi. Vuosi 1977 oli poikkeuksellinen aika varhaisille henkilökohtaisille tietokoneille, kun Commodore PET ja Apple II tulivat yksi toisensa jälkeen. Commodore PET: llä on kaksi sisäänrakennettua patruunaa, joiden tallennuskapasiteetti on 8 kilotavua. Apple II on onnistuneesti integroinut piirilevyjä, kehittyneitä grafiikoita, pelikenttiä ja tietokonepeliä ”Breakout”. Vuonna 1979 Atari esitteli kaksi pienoisohjelmistoa, yksi konsoleille ja toinen kotitietokoneille. Vuonna 1981 IBM esitteli IBM 5150: n, joka auttoi nopeasti kasvavia PC-markkinoita. IBM 5150 käyttää Intel 8088 -mikroprosessoria, Microsoft MS-DOS-käyttöjärjestelmää. Samana vuonna ensimmäinen kannettava tietokone kehitettiin menestyksekkäästi, ja Adam Osborne paljasti Osborne I: n mysteerin. Osborne I painaa noin 24 kiloa, hinta on 1,795 dollaria ja näyttö on viisi tuumaa. Lisäksi siinä on kaksi levykeasemaa, 64 kilotavua tallennustilaa ja modeemi.

Henkilökohtainen Tietokoneen (PC:n) Historia

Tämä on virstanpylväs kotikoneille, ja vuonna 1984 Apple esitteli Macintosh-tietokoneen, jossa on graafinen käyttöliittymä. “Super Bowl” -peli-TV-kaupassa “Orwell” -teema kuvasi Applen henkilökohtaisten tietokoneiden markkinoiden pelastajaksi, joka voittaa alan isovan veljen IBM. IBM ei pysähtynyt, ja julkaisi PC Jr: n vuonna 1984. Ja PC-AT kaksi henkilökohtaista tietokonetta. PC-AT: n hinta on 4000 dollaria ja se on 60% kalliimpi kuin Macintosh, sillä se väittää olevansa enemmän tallennuskapasiteettia ja suorituskykyä kuin aiemmat IBM-tietokoneet. “Notebook” ilmestyi 1980-luvun lopulla. Compaq on ensimmäinen kannettavien tietokoneiden markkinoilla LTE: n ja LTE 286: n käyttöönottamiseksi sekä sisäänrakennetuilla kiintolevyillä että levykeasemilla ja samankaltaisilla työasemilla. Vuoteen 1990 mennessä IBM ja Microsoft eroavat toisistaan. Vaikka IBM: n OS / 2: llä oli vielä markkinat, Microsoft asetti Windowsin tulevaisuuden. Windows otettiin käyttöön vuonna 1985, mutta versioon 3.0 julkaisun alkaessa 1990-luvun alussa se sai jalansijaa markkinoilla. Microsoftin Windows ja Office-alustan menestys, mukaan lukien Word, Excel ja PowerPoint, ovat hallitsevat PC-ohjelmistojen markkinoita. 1990-luvulla Apple Computer kamppaili markkinoilla, Steve Jobsin palauttaminen vuonna 1996 antoi Appleelle uuden elämän.  Vuonna 1998 uusien iMac- ja Mac-käyttöjärjestelmien julkaiseminen sai Apple palaamaan asemaansa työpöytämarkkinoilla.

64-bittinen Prosessori

 

Vuonna 2003, ensimmäinen 64-bittinen prosessori, AMD: n Athlon 64, tulee kuluttajamarkkinoiden käyttöön. Tämä tekniikka on vähitellen korvannut 32-bittiset sirut kuluttajien työpöydällä ja kannettavalla tietokoneella. Nykyään uudet monisydämet prosessorit ja flash-muisti jatkavat henkilökohtaisten tietokoneiden suorituskykyä.Vuonna 2006, Apple esittelee MacBook Pro -yrityksen, sen ensimmäisen Intel-pohjaisen kaksimoottorisen kannettavan tietokoneen sekä Intel-pohjaisen iMacin. Nintendon Wii-pelikonsoli osuu markkinoille.Vuonna 2010, Apple esitteli iPadin, joka muutti tapaa, jolla kuluttajat katsovat mediaa.Vuonna 2016, ensimmäinen uudelleenohjelmoitava kvanttitietokone luotiin.

Viimeisimmät artikkelit

Christina Written by: