Apple tietokoneen Historia

Perustajat Steve Jobs ja Steve Wozniak loivat Apple Computerin 1. huhtikuuta 1976 ja perustivat yrityksen 3. tammikuuta 1977 Cupertinossa Kaliforniassa. Yli kolmen vuosikymmenen ajan Apple Computer on ollut ensisijainen henkilökohtaisten tietokoneiden valmistaja.

Kun Steve Jobs ja Steve Wozniak saivat tilauksen, he perustivat Apple Computerin 1. huhtikuuta 1976. Lopulta 200 Apple I: n rakennettiin.Pian he aloittivat vuonna 1977 huomattavasti parannetun koneen, Apple II: n, rakentamisen. Suurin ero sisäisesti oli kokonaan uudistettu TV-rajapinta. Apple II sisälsi grafiikan ja lopulta värin. Toisaalta, Jobs korosti parannettua koteloa ja näppäimistöä sekä ajatusta siitä, että kaikki koneet olivat käyttövalmis. Miljoonia tietokoneita myytiin 1980-luvulla.

Julkaistu 19. toukokuuta 1980, Apple III on suunniteltu käytettäväksi liiketoimintaympäristössä. Koska kotelon fyysinen rakenne ei ollut riittävä sen sisältämien komponenttien jäähdyttämiseen, Apple III oli altis ylikuumenemiselle. Tämä aiheutti integroidun piirin sirut irrotettavaksi emolevystä. Samanaikaisesti Lisa-konserni työskenteli uudella koneella, joka sisälsi täysin erilaisen käyttöliittymän ja esitteli sanat hiiren, kuvakkeen ja työpöydän tietotekniikan yleisön sanastoksi. Lisa otettiin käyttöön vuonna 1983. Korkean hinnan takia yritykset eivät hyväksy Lisaa laajasti.

Macintosh Ja Sen Jälkeen

Vuonna 1984 Macintosh tuli myyntiin. Sen mukana tuli kaksi sovellusta, joiden tarkoituksena on osoittaa käyttöliittymänsä: MacWrite ja MacPaint. Huolimatta alkuvaiheen markkinointivaikeuksista Macintosh-brändi oli lopulta menestys Applelle. Macintosh tunnetaan monien alojen, kuten elokuvateattereiden, musiikin, mainonnan, julkaisutoiminnan ja taiteen, tosiasiallisena alustana. Samaan aikaan Apple-tietokone muodostaa oman tuoteperheensä. Alkuperäinen malli kehittyi Mac Plusen vuonna 1986 ja synnytti Mac SE: n ja Mac II: n vuonna 1987 sekä Mac Classic: n ja Mac LC: n vuonna 1990. Samaan aikaan Apple yritti ensimmäisiä kannettavia Mac-tietokoneita: epäonnistunut Macintosh Portable vuonna 1989 ja sitten suosittu PowerBook vuonna 1991. Apple osti NeXT: n 10. joulukuuta 1996, ja sen NeXTstep-käyttöjärjestelmän. Apple ryhtyi kumppanuuteen Microsoftin kanssa. Mukana oli viisivuotinen Microsoftin sitoumus vapauttaa Microsoft Office Macintoshiin. Apple kehittiiMac:n, joka sisälsi CRT-näytön ja suorittimen virtaviivaiseksi, läpikuultavaksi muovirungoksi. Vuosittain voidaan myydä miljoonia koneita. Vuonna 1999 Apple esitteli Power Mac G4: n, joka hyödynsi Motorola-tehtaalla varustettua PowerPC 7400 -puhelinta, joka sisältää 128-bittisen opetusyksikön, jonka nimi on AltiVec, sen kuuluisa prosessorin sarja. Myös tuona vuonna Apple esitteli iBookin, ensimmäisen kuluttajalähtöisen kannettavan tietokoneensa, joka tuki langattoman lähiverkon käyttöä 802.11b-standardin mukaisen valinnaisen AirPort-kortin avulla. se auttoi langattoman lähiverkkotekniikan käytön suosimiseen tietokoneiden liittämiseen verkkoihin.

Vuoden 2002 alussa Apple esitteli täysin uudelleensyntyneen iMacin G4-prosessorilla ja LCD-näytöllä. Vuoden 2003 puolivälissä Steve Jobs käynnisti Power Mac G5: n, joka perustuu IBM: n G5-prosessoriin. Tämä oli ensimmäinen 64-bittinen tietokone, joka myytiin  suurelle yleisölle. Uusi G5-prosessoriin perustuva iMac paljastettiin 31.8.2004 ja se julkaistiin syyskuun puolivälissä. 24.lokakuuta 2005 Apple julkaisi Power Mac G5 Dualinja Power Mac G5 Quadin. Uudet Power Mac G5 Dual-ytimet toimivat yksitellen 2.0 GHz tai 2.3 GHz. Power Mac G5 Quad -hiiret toimivat yksitellen 2,5 GHz: nä ja kaikilla muunnelmilla on grafiikkaprosessori, jolla on 256-bittinen muistin kaistanleveys.Tammikuun 10. päivänä 2006 otettiin käyttöön ensimmäiset Intel-pohjaiset koneet, iMac ja MacBook Pro. Tämän johdannon mukana tuli uutinen siitä, että Apple on valmis siirtymään Intelin prosessoreihin kaikkiin laitteisiin vuoden 2006 loppuun mennessä.5. kesäkuuta 2017 Apple julkaisi päivitetyt versiot iMacista, MacBook Pron ja MacBookista. Toisaalta Apple Computer esitteli tabletteja markkinoille vuonna 2010. Yhdessä älypuhelinten kanssa ne muuttivat ihmisten tapaa käyttää tietokonetta.

Viimeisimmät artikkelit

Christina Written by: